SJEKK TILGJENGELIGHET            
SJEKK TILGJENGELIGHET
   

Norgesferie? Besøk vakre Holmsbu

Velkommen til badehotellet
Kontakt oss >
Kontakt oss >
Lurer du på noe?
Ring oss på +47 32 79 40 00
Norgesferie? Besøk vakre Holmsbu

Besøk vakre Holmsbu

Planlegger du Norgesferie i sommer? Da bør du ta turen til idylliske Holmsbu Badehotell. Holmsbu er et nydelig sommerparadis som ferierende på Norgesferie vender tilbake til år etter år. Legg din Norgesferie til denne vakre Sørlandsperlen på Østlandet, bare 50 minutter fra Oslo, og 30 minutter fra Drammen og Drøbak.

Her lever lokalbefolkningen, hytteboere og tilreisende turister det gode liv!

Norgesferie i Holmsbu og på Hurumlandet

Norgesferie i Holmsbu og på Hurumlandet

Holmsbu og Hurumlandet byr på herlig sommeridyll, sol og opplevelser – alt som hører med i en ekte Norgesferie. Langs kysten av Hurumlandet finner du kritthvite strender der du kan bade, snorkle og sole deg. Det er flotte turmuligheter langs kysten, enten du ferdes til fots eller på sykkel. Du kan for eksempel gå kyststien fra Rødtangen til Tofte. Denne turen byr på spennende geologi og interessante naturområder, kulturminner som gravminner fra jernalderen og flotte utsiktspunkter.
 
Norgesferie uten fisking er ingen ekte Norgesferie, er det en del fiskeentusiaster som påstår. Spesielt når du er ved sjøen. Dem om det, men det er i hvert fall sikkert at det finnes mange gode steder å prøve fiskelykken på langs Hurumhalvøya, så husk fiskestanga. Det er også muligheter for å leie kano og kajakk, og området byr på mange spennende padleleder for de som vil utforske den flotte Drammensfjorden ved Hurumlandet. Hva med denne flotte padleleden fra Rødtangen til Holmsbu, for eksempel? I Holmsbu og omegn er det turer for alle ambisjonsnivåer, og flere av turmulighetene i området er svært familievennlige

norgesferie

Badehotellet i Holmsbu – tradisjonsrikt og koselig

Kanskje har du sett den danske TV-serien “Badehotellet”, som har tatt norske og danske seere med storm? Er du i tillegg en av dem som drømmer deg tilbake til sommersol og fordums badehotellsidyll? Da er Badehotellet i Holmsbu en destinasjon du bør legge inn i planene for årets Norgesferie. Badehotellet er et lite og intimt hotell med 17 rom og 39 sengeplasser. Det tradisjonsrike hotellet har røtter tilbake til 1880-årene, og avgir en tydelig “vibe” fra det svunne 1920-1930-tallet. Noen av gjestene våre har sagt at det å komme til oss på Badehotellet i Holmsbu “er som å komme hjem”, eller” som å komme hjem til en rik bestemor”. Hotellet har en stemningsfull, koselig, og litt danskinspirert atmosfære som gir deg en følelse av å reise tilbake i tid. I restauranten vår er det et flott maleri av Erling Clausen fra 1938, malt rett på vegg. Erling Clausen er kjent som en av “Holmsbu-malerne”, som i perioder bodde i Holmsbu og malte livet her.
 
Det er helt spesielt å våkne til lyden av bølgeskvulp og lukten av sjø hver morgen – legg din Norgesferie til Holmsbu, så vil du også få oppleve dette!
Badehotellet i Holmsbu – tradisjonsrikt og koselig
Shopping på Norgesferie?

norgesferie

Stedet for store og små begivenheter

For deg som velger Norgesferie i år har vi bare en ting å si: Badehotellet er det perfekte utgangspunktet for den som vil oppleve sommeridyllen Holmsbu og utforske Hurumlandet og områdene rundt. Det er også et koselig sted å reise til på venninne- eller kjærestetur. Vi har nydelige selskapslokaler der du kan feire store begivenheter som bryllup, dåp, jubileer, konfirmasjoner og andre festdager. Restauranten og baren er selvsagt åpne hele høysesongen, og selskapslokalene kan du leie året rundt. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med et skreddersydd opplegg tilpasset dine behov og ønsker. Den ærverdige restauranten vår setter riktig stemning med havutsikt og piano. Utendørs har vi en flott pergola, som vi tar av tak og vegger på når det er sommervær, og som også sørger for at vi kan servere dere nydelig mat ute året rundt. Legg din Norgesferie til Holmsbu og få en smak av den norske riviera!
IMG_5907
Badehotellet i Holmsbu - et godt sted å være

norgesferie

Badehotellet i Holmsbu - et godt sted å være

Holmsbu er en destinasjon som absolutt bør være med i Norgesferie-planene. Og badehotellet har den flotteste beliggenheten du kan tenke deg - midt i Holmsbu sentrum, med nærhet til strand og havn, der både fastboende og tilreisende (på Norgesferie eller kanskje jobbseminar hos oss) nyter det gode liv. Rundt 300 mennesker bor fast i Holmsbu. Dette er sanne livsnytere som utgjør en sammensveiset og nær gjeng, og som hjelper hverandre og bidrar til at alle har det bra - fastboende som tilreisende. Her har folk all verdens tid, og vi som bor her ute har fast kaffepause nede ved sjøen kvart over ti alle dager hele året.
 
På Badehotellet ønsker vi å tilrettelegge for deg slik at oppholdet blir så bra som mulig. Siden vi er et lite, “nært” og koselig hotell har vi tid og mulighet til å bli kjent med gjestene våre, og sørge for at dere får hva dere ønsker og trenger under oppholdet. Vi hjelper deg opp til rommet med bagasjen, viser deg rundt og sørger for at du føler deg ivaretatt. Hos oss vil du alltid få god, gammeldags service! Målet er at du som gjest får et så godt og minnerikt opphold at du vil komme tilbake til oss senere. Vi på Badehotellet garanterer deg et komfortabelt og koselig opphold under din Norgesferie i Holmsbu.

Norgesferie

Norgesferie med kunst og kultur

Med fare for å gjenta oss selv – Holmsbu er det komplette reisemål under din Norgesferie: Våkne til bølgeskvulp på det stemningsfulle Badehotellet, nyt en nydelig frokost i restauranten med havutsikt, og ta så turen ut for å utforske det spennende kulturtilbudet i Holmsbu. På Holmsbu Billedgalleri kan du utforske de tre “Holmsbumalerne” Henrik Sørensen, Oluf Wold Torne og Thorvald Erichsen, i den eventyraktige, fredete bygningen i skogen mellom Holmsbu og Rødtangen.
 
 Schulerudgaarden er et ærverdig bygg der flere aktører holder til. Anne-Cath Vestly og hennes bror, skribenten Mentz Schulerud bodde i denne 300 år gamle stasbygningen om somrene når de besøkte bestemor Mumu i Holmsbu. Bygget har tidligere har vært bakeri, tingstue, galleri og restaurant med mer. Her kan du nyte fantastisk mat i restauranten Schulestedet, med uteservering foran og bak bygget, før du går opp en etasje til Schulerudstuene der det holdes vernissasjer, bokbad, intimkonserter, live art performances og utstillinger fra kjente og lokale kunstnere.
 
Juno café har vært et sentralt møtested for fastboende og tilreisende siden 2000. De serverer sine verdensberømte rekesmørbrød, foruten øl og tettstedets mest spiste pizza. På Juno løses det verdensproblemer på lokalt og internasjonalt nivå! Det koselige spisestedet holder til i et av Holmsbus eldste bygg, som tidligere huset byens slakter. På Privaten i Holmsbu er det liv og røre hele sommeren, med konserter og god mat og drikke langt inn i de sene nattetimer. Holmsbu har et bredt utvalg av kunst- og kulturtilbud som passer inn i Norgesferie-planene for mange.
Norgesferie med kunst og kultur
Ta turen innom Privaten Café og Juno

Shopping på Norgesferie?

Hos butikken Bea i Holmsbu finner du flotte klær til dame og herre, samt spennende interiørartikler. Dette er klesbutikken med det lille ekstra. Ønsker du å handle utenfor åpningstiden? Bea fikser! Vi har flere ganger hatt privat visning for våre gjester på Badehotellet. Nærbutikken Holmsbu har alt du trenger til din daglige handel, i tillegg til spennende varer fra lokale produsenter og leverandører. Er det noe du mangler strekker de seg langt for å skaffe det for deg. Nærbutikken Holmsbu byr på tjenester som hjemkjøring, trådløst nettverk, propan, tipping, reseptfritt medisinutsalg og fiskeutstyr. Trenger du hjelp til å pakke ned i posene eller bære ut varene i bilen? Ikke noe problem! Nærbutikken Holmsbu tror på god, gammeldags service, og sørger for at hver kunde går fornøyd ut av butikken. Ta deg gjerne en tur inn i kaffekroken, og få med deg siste nytt over nystekt bakverk.
Badstue med sjøbad midt på vinteren? Prøv badstua KOK!

På Norgesferie med båt? Velkommen til Holmsbu gjestehavn

Holmsbu havn er en koselig gjestehavn med alle fasiliteter. Havna ligger midt i Holmsbu sentrum og har 50 gjesteplasser. Gjestehavna er bygget opp av flytebrygger med båser, og havneavgiften inkluderer vann og strøm. Er du på Norgesferie med båt og legger til i havna vår, ligger du faktisk fortøyd kun 100 meter fra nærbutikken.

I nærheten finner du også toalett, dusj, WiFi, kafé, restaurant og kiosk.

Strender og bademuligheter i Holmsbu

norgesferie

Strender og bademuligheter i Holmsbu

Ingen Norgesferie uten bading! Fra Badehotellet i Holmsbu er det kort vei til flere strender året rundt., eller bruk hotellets badstue, fra badstuen ser dere utover havnene og får en forfriskende opplevelse i de vakre omgivelsene med det helt spesielle lyset, som er kjent for å inspirere mange malere og kunstnere. Dette magiske lyset finnes visstnok bare i Holmsbu og Skagen!
 
Barnefamilier finner familievennlig sandstrander flere steder i området. Stranda på Bråtan ved Støaveien 28 har en fin gressbakke, og Bugtestranda som ligger i Bugtegaten, like før du kommer ned i Holmsbu sentrum, er lun og langgrunn. Ved Knatvoldstranda Camping ligger en annen familievennlig strand, tilknyttet campingplassen. Det er også en nydelig perle av en strand hos Rødtangen Camping. For ungdommer er det populært å bade fra svaberget ved Trepottodden. For den eventyrlystne kan vi anbefale Ertsvika; en strand helt ytterst på Hurumlandet, med kystbarskog, utløp av en helårsbekk og 400 meter sandstrand. Det er 2 km å gå fra parkeringsplassen til stranden, så dette er en fin strand å velge om du ønsker å gjøre en tur ut av det. Ved Børraverket finner du en liten odde med svaberg og to små sandstrender. Her er det fine solforhold hele dagen, men vær oppmerksom på at det kan være strøm i vannet, så her bør du være svømmekyndig. Vil du ta en lengre utflukt på Hurumlandet er det mange spennende strender på blant annet Filtvet og Tofte. Ikke glem badetøyet på din Norgesferie til Holmsbu og Hurumlandet!  

norgesferie

Norgesferie med fiskestang i sekken

Det er mange flotte steder å prøve fiskelykken på om du er på Norgesferie i Holmsbu og omegn. Tangene ved Knatvold Camping byr på spennende fiskeopplevelser, foruten å være et av Oslofjordens vakreste steder, med utsikt til Holmestrand, Son, Jeløya og Horten. Rødtangen er et kjent sted for fiske av sjøørret, men du kan også få sei om våren, torsk om høsten og vinteren og makrell om sommeren. Rødtangen har en lang og variert kystlinje, med mulighet for både vading og for fiske i områder med dypt vann. Ved Filtvet fyr sørøst på Hurumlandet er det gode muligheter for å fiske på dypt vann fra moloen. Dette er, foruten å være et populært sted for sjøørretfiske, et flott sted å spise lunsj eller middag på, i den berømte buffetrestauranten Villa Malla, med smaker fra Middelhavet. Her er det også mulig å kombinere fisking og restaurantbesøk med et bad på den kritthvite stranden, som sørger for sydlandsk stemning med sine duvende palmer. Holmsbu og Hurumlandet er et flott reisemål på din Norgesferie, for deg som er interessert i fiske og det maritime.
Norgesferie med fiskestang i sekken
Gode Norgesferie-tips

Hotell utenfor Oslo

Gode Norgesferie-tips

  • Det kan være lurt å bruke litt tid på planleggingen. Er det spesielle ting du vil få med deg, og severdigheter du vil se? Eller vil du bare nyte øyeblikket og se hvor dagen tar deg? Det kan være greit å avklare forventninger på forhånd dersom dere reiser mange sammen på Norgesferie.
  • Skal du kjøre langt med bil er det lurt å planlegge noen stopp langs veien. Husk at små barn har begrenset tålmodighet, så det er lønner seg å kjøre etappevis og finne på små aktiviteter underveis. Kanskje går det an å leke litt sisten eller gå en liten tur når bilen stopper? Husk at alle i familien har godt av frisk luft og å strekke litt på beina underveis.
  • Husk å alltid ha badetøy og fiskestang lett tilgjengelig i bilen, dersom dere planlegger å bade og fiske underveis.
  • Ta mange bilder, og invester i en fotobok når dere kommer hjem! Det skaper minner for livet.
Vær litt spontane, selv når dere har planlagt ruten på forhånd. Det er slik magien skapes! 
Velkommen til overnatting på Badehotellet i Holmsbu

Velkommen til overnatting på Badehotellet i Holmsbu

Norgesferie i Holmsbu | Lokaler til leie
 
Tlf: 32794000. Mail: booking@badehotellet.com
 
Badehotellet har åpent alle dager på bestilling. Vi ser frem til å høre fra deg og gi deg et hotellopphold du aldri vil glemme!