SJEKK TILGJENGELIGHET            
SJEKK TILGJENGELIGHET
   

Overnatting Asker

Velkommen til badehotellet
Kontakt oss >
Kontakt oss >
Lurer du på noe?
Ring oss på +47 32 79 40 00

Overnatting i Asker og omegn

Badehotellet i Holmsbu er en trivelig destinasjon for arbeids- og feriereiser i Asker- og Osloområdet. Kanskje skal du skal på kurs i Drammen eller Asker og ser etter overnatting? Asker sentrum befinner seg kun en 45 minutters biltur unna det koselige hotellet vårt i sentrum av Holmsbu. Til Drammen bruker du bare en halvtime. Lille, idylliske Holmsbu har fine, hvitmalte trehus, interessante gallerier, trivelige butikker, båthavn og flotte badestrender. Det er rett og slett et fantastisk sted å tilbringe sommerferien eller heglene i. Badehotellet i Holmsbu er et hotell litt utenom det vanlige. Vi er et godt valg for overnatting i Asker-, Drammen- eller Osloområdet.
Holmsbu – en sjarmerende Sørlandsperle på Østlandet

Holmsbu – en sjarmerende Sørlandsperle på Østlandet

Lille Holmsbu har kun 350 fastboende. I sommerhalvåret øker innbyggertallet av hytte- og båtfolk, campinggjester og dagsbesøkende, så det er et yrende liv i sentrum, på båthavna og i hytteområdene rundt.
Holmsbu badehotell har den fineste beliggenheten en kan tenke seg - midt i Holmsbu sentrum, nær sjø, strand og havn, og med fantastisk utsikt over Drammensfjorden. Alle restauranter og kafeer ligger bare få meter unna. Når man rusler rundt på havna og i gatene her en solfylt sommerdag, får man rene Sørlandsfølelsen. Prøv oss gjerne neste gang du er i Askerområdet og skal bestille overnatting. Asker er som sagt bare litt over halvtimen unna

overnatting-asker

Badehotellet – et hyggelig hotell med tradisjoner

Holmsbu Badehotell har røtter tilbake til 1880. Vi er et lite og hyggelig hotell med 39 sengeplasser, fordelt på enkelt- og dobbeltrom. Flere av rommene har egen utgang og balkong, og noen har nydelig sjøutsikt over havna og Drammensfjorden. Badehotellet er feriegjestenes paradis om sommeren, og året igjennom huser vi konferanser og jobbsamlinger for små og mellomstore bedrifter. Restauranten vår har stort tilsig av tilreisende og dagsturister som kommer innom for å nyte mat og utsikt over fjorden.
 
Badehotellet er kjent for sitt flotte interiør, vakre utsikt og hyggelige personale. Vi ønsker å være ditt annet hjem, et sted du gjerne kommer tilbake til år etter år. En del av gjestene våre  sier at  “Å komme til Holmsbu badehotell er som å komme hjem!”. Eller “... som å komme hjem til en rik bestemor”. Vi er glade for at folk føler seg hjemme hos oss. Det er forresten ikke så rart at man får ”bestemor-assosiasjoner” når man kommer inn dørene hos oss. Vi har gammelt og stemningsfullt interiør, gammeldags telefon med dreieskive henger på veggen og hele stemningen er litt som om du skulle gått inn i en tidsmaskin og reist tilbake til 1920-1930-tallet. Kanskje får du også assosiasjoner til den danske TV-serien “Badehotellet”? Her hos oss ønsker vi at det skal være en hjemmekoselig atmosfære, men med stil og lokal tilhørighet.
Badehotellet – et hyggelig hotell med tradisjoner
Overnatting i Asker-området – kom til Holmsbu!

overnatting-asker

Overnatting i Asker-området – kom til Holmsbu!

Hva med å bestille sommerferien ved sjøen i år? Det er nydelig å våkne opp til snekketøffing og bølgeskvulp mens sola hilser god morgen mellom gardinene. Uansett årsak til at du velger å overnatte hos oss kommer du til å bli glad i – og glad av – de flotte omgivelsene. Sommeren i Holmsbu har en tendens til å bli nesten klisjéaktig vakker, med bølgeskvulp og hvitmalte “Sørlandshus”, båter, blå himmel, sol og sjø. Det sies at man ikke drar forbi Holmsbu – man drar til. Vi ligger ikke i gangavstand til Asker stasjon, akkurat, så du må legge inn en halvtimes reisevei om du har møter eller ærend i Asker sentrum. Men har du en halvtime å avse, er det ikke noe i veien for å komme hit for overnatting. Asker er bare 45 minutter unna med bil. Det går fint å reise til og fra Holmsbu med kollektivtransport også, bussene går helt ned i Holmsbu sentrum.
DSC08690

overnatting-asker

Tiden går litt saktere i Holmsbu

Eller er det tiden i storbyen som går raskere? Her ute får du tid til mye mer – du får tid til å nyte. Holmsbu ligger ytterst på Hurumhalvøya, et godt stykke fra storbymas og bråk. Hele året igjennom samles mange av de fastboende i Holmsbu til kaffe klokken kvart over ti nede ved sjøen. Flere av kaffekoppene kommer rykende nytraktede ut av Holmsbu landhandel. Landhandleren er tettstedets møtested, der du i tillegg til å få kjøpt ferskt bakverk, den nevnte kaffen og alt du ellers trenger i hverdagen, får sjansen til å oppdatere deg om hva som skjer i lokalsamfunnet. De fleste som bor her ute kjenner hverandre godt. Det er nesten sånn at du ikke har noe valg: Det går ikke å stresse her ute! Du må roe ned noen hakk og ta deg tid til seg selv og andre. Holmsbu-sjarmen er at alle kjenner hverandre og bidrar til at alle skal ha det bra.
 
Kom til Holmsbu badehotell og få en smaksprøve på denne roen og samholdet.. Gi deg selv tid til å slappe helt av, og til å nyte sjølufta, kveldssola på verandaen, og deilig, nylaget fiskesuppe. Sett deg på et varmt svaberg og lytt til bølgeskvulp og en fjern snekkedur.
Tiden går litt saktere i Holmsbu
Moderne konferansehotell ved Drammensfjorden

overnatting-asker

Moderne konferansehotell ved Drammensfjorden

Kom til oss på kurs og konferanser –  vi er godt tilrettelagt for bedriftssamlinger for små- og mellomstore bedrifter. Holmsbu Badehotell er lite og oversiktlig, og vi blir godt kjent med gjestene våre. Ta kontakt for skreddersydde opplegg med overnatting og leie av kurslokaler. Vi legger oss i selen for at din bedrift skal få et hyggelig og vellykket arrangement. Forfriskninger serveres underveis, og måltider inntas i den hyggelige restauranten vår,  med piano og fjordutsikt. Vårt konferansehotell har ofte tilbakevendende bedrifter på besøk. Sjarmen, atmosfæren, beliggenheten, den hyggelige betjeningen og at det er tilrettelagt for alle nødvendige fasiliteter gjør at det er lett å komme tilbake. Kyststier, gallerier og ikke minst badstua og helårsbadet KOK nede på havna, noen meter fra hotellet, er populære aktiviteter mellom jobbslagene.
 
Book konferansehotell med overnatting | Asker

overnatting asker

Store, lyse konferanserom og havutsikt

To store konferanseerom kan leies hos oss. Disse er tilrettelagt for videokonferanser og har plass til omkring 60 mennesker. Vi har flere mindre grupperom som står til deres disposisjon under oppholdet, og vi sørger for at projektor, flipover og whiteboard-tavle er tilgjengelig ved behov.. Møterommene har store vindusflater, flott utsikt og utgang rett ut til terrasse hvor man kan snuse inn sjøluften mellom jobbøktene. Det finnes et fellesareal utenfor møterommene, og rett opp trappa er resepsjonen, der våre ansatte er klare til å bistå med det dere måtte trenge av hjelp. Vi tilrettelegger etter behov og ønsker.
 
Holmsbu er et trivelig tettsted nede ved sjøen, ytterst på Hurumhalvøya i Asker kommune. Hotellet vårt ligger midt i denne sommerperlen. Vi er best kjent som feriemål, men de senere årene har flere bedrifter fått opp øynene for oss som kursdestinasjon. Her får man mye på kjøpet: Sjø og frisk luft, vakker natur, hvitmalte trehus, landhandler, koselige restauranter og gallerier, fine badestrender og mange kyststier å spasere på. Her får man sørlandsstemningen bare litt over en times kjøretur fra Oslo. Passer bra for mindre grupper og bedrifter som vil ha et kurssted litt utenom det vanlige. Overnatting på hyggelige enkelt- og dobbeltrom, hvorav flere med havutsikt. Vi har sengeplass til 39 personer inne på hotellet. En populær aktivitet også i forbindelse med kurs er et besøk til den  vedfyrte badstua KOK, nede på havna. Badstumesteren passer på under oppholdet og gir en introduksjon til bruken av badstua. Lei badstua i 2 eller 3 timer. Hver badstue har plass til 10 personer.
 
Badehotellet et trivelig konferansehotell med god atmosfære, hyggelig betjening og fine arbeidsmuligheter.
  
Ser bedriften din etter kurs- og konferansehotell?
Vi tilbyr konferansepakker fra kr 1595,- pr. pers i dobbeltrom.
Ta kontakt for informasjon.
Store, lyse konferanserom og havutsikt
Jeg er på konferanse i Asker og trenger overnatting. Asker, ligger det i nærheten av Badehotellet i Holmsbu?

– Jeg er på konferanse i Asker og trenger overnatting. Asker, ligger det i nærheten av Badehotellet i Holmsbu?

Forholdsvis. Vi befinner oss på Hurumhalvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden. Men det er likevel såpass langt unna Asker at om du er avhengig av å bo i gangavstand til togstasjonen i Asker – ja, da blir Holmsbu litt for langt ute i periferien for din del. Har du derimot litt ekstra tid å avse på å kjøre ut hit er du hjertelig velkommen. Etter en travel dag i Oslo er det deilig å komme seg helt ut av storbyen, og samle kreftene ved en glitrende fjord.

Overnatting Asker

Konferanse, ferie, bryllup?

Planlegger du bryllup eller feiring av en spesiell anledning? Hos oss kan du holde dåps-, bursdags-, konfirmasjons- og bryllupsfester og leie overnattingplass til alle gjestene. Du kan faktisk leie hele hotellet i denne forbindelse! Innkvarter gjestene på hyggelige rom med sjøutsikt og nyt den spesielle anledningen med god mat og drikke i restauranten vår, sammen med dine gjester. Vi skreddersyr gjerne et opplegg for dere – selskapslokalene kan leies året rundt. Ta kontakt om du vil vite mer.
 
Holmsbu Badehotell er et hyggelig sted å reise til på vennetur eller kjærestetur. Den ærverdige restauranten er åpen hele sommersesongen, og setter gjestene i riktig stemning med havutsikt og piano. I kjølig vær nytes utendørsrestauranten under pergolaen, og når været tillater tar vi av vegger og tak og serverer dere deilig mat ute året rundt.
 
Utleie av festlokaler | Overnatting Asker
Konferanse, ferie, bryllup? | Overnatting Asker
Book et hyggelig weekend-opphold i Holmsbu sentrum

OVERNATTING ASKER

Book et hyggelig weekend-opphold i Holmsbu sentrum

Holmsbu sentrum huser en rekke gallerier og spisesteder som er verdt et besøk. I ærverdige Schulerudgården ligger restauranten Schulestedet, samt turistkontoret hvor du kan få med deg gode ferietips. I annen etasje ligger Schulerudstuene med gallerier og spennende utstillinger, vernissager, bokbad og intimkonserter. Visste du at Anne-Cath Vestly og broren Mentz Schulerud bodde her om somrene? Holmsbu Billedgalleri ute på Støa er et annet galleri du må stikke innom. Du bør også absolutt avlegge den tradisjonsrike Privaten Café et besøk, samt ta en kald øl på Juno Kafe.
 
Overnatting Asker: Book rom | Kontakt oss
Aktiviteter i Holmsbu

Aktiviteter i Holmsbu

Liker du å padle, kan vi anbefale leie av  kano og kajakk. Det er mange gode padleleder å utforske, eller hva med en Rib tur med Rib Adventure.
Ta med fiskestanga om du vil prøve fiskelykken i Holmsbu og omegn. Rødtangen er kjent for fiske av sjøørret, samt sei om våren, torsk høst og vinter og makrell om sommeren. På Tangene ved Knatvold Camping kan du fiske med finfin utsikt til Holmestrand, Son, Jeløya og Horten. Filtvet fyr kan by på sjøørretfiske fra moloen. Tar fisketuren deg med ut hit, bør du avlegge Villa Malla med palmene og sydenstranden et besøk i samme slengen

overnatting-asker

Strender og badeplasser

Dette kartet viser badestrender og badeplasser utover i hele Oslofjorden. I Holmsbu sentrum er det også gode bademuligheter rett nedenfor Badehotellet. Hotellstranda badeplass er en lett tilgjengelig og fin liten sandstrand med svaberg og gressbakke.
 
Hva med familievennlige strender? Der er flere strender som passer for store og små langs Hurumkysten:
  • Stranda på Bråtan ved Støaveien 28 – med fin gressbakke.
  • Bugtestranda i Bugtegaten, før Holmsbu sentrum – lun og langgrunn.
  • Stranda ved Knatvoldstranda Camping – tilknyttet campingplassen.
  • Den flotte stranda ved Rødtangen Camping.
  • Svaberget ved Trepottodden – passer for litt eldre ungdommer.
  • Ertsvika strand, helt ytterst på Hurumlandet – gåtur på 2 km for å komme frem.
  • Børraverket –  liten odde med svaberg og to små sandstrender. Fine solforhold hele dagen, men ofte sterk strøm i vannet.
 
Det er også mange spennende strender på Filtvet og Tofte, hvis du er klar for en lengre utflukt på Hurumlandet.
Strender og badeplasser
Natur og kyststier langs Hurumkysten

overnatting-asker

Natur og kyststier langs Hurumkysten

I Holmsbu og omegn er det mange familievennlige turmuligheter, men det er også muligheter for dem som har litt høyere ambisjonsnivå. Kyststien mellom Verket og Holmsbu er en slik flott, men krevende tur. Den er på 8,5 km én vei, og går gjennom tidvis bratt terreng mellom Verket og Knivsvik. Den strekningen er ikke barnevogn- eller sykkelvennlig, men mellom Knivsvik og Holmsbu er det gode grusveier og stier. På denne turen passerer man  Verket badeplass rett ved fergeleiet til Svelvik, Vollebukta badeplass, Knivsvik badeplass, Trepotterodden og Bugtestranda – så badenymfer bør kjenne sin besøkelsestid og ta med badetøy. Utførlig veibeskrivelse for hele turen finner du her.
En annen turvariant er kyststien fra Rødtangen til Tofte, som er på ca. 10,6 km. Underveis får du med deg både spennende geologi og interessante naturområder. Her er gravminner fra jernalderen og fine utsiktspunkter.
 
Oversikt over kyststi i Hurum kommune.

Velkommen til Holmsbu gjestehavn

Kommer du til Holmsbu med båt? Den koselige gjestehavna i Holmsbu har 50 gjesteplasser og ligger midt i sentrum av Holmsbu, kun 100 m fra nærbutikken. Havna  er bygget opp av flytebrygger med båser, havneavgiften inkluderer strøm og vann. Det er kort avstand til toalett, dusj og WiFi, og Holmsbus kaféer og restauranter venter på deg inne på land.  For oppdatert havneavgift og andre spørsmål, benytt følgende e-post: info@hurumhavner.no, eller ring; Tlf: 32 79 12 66 og mobil: 416 33 995. Posisjonen til gjestehavna i Holmsbu er som følger: N59 33.682 E10 25.572. Ankommer du Holmsbu med bil, er det egen langtidsparkering utenfor sentrum. Vær klar over at det ikke er mulig å kjøpe drivstoff i Holmsbu. De nærmeste havnene er Holmestrand gjestehavn, Drammen, Vindfangerbukta i Drøbak. Her er en oversikt over flere steder å få tak i drivstoff på.

I Holmsbu finnes noe for enhver smak

I området Drammen–Oslo er det mange fine steder for overnatting. Asker ligger kun 45 minutter fra Holmsbu, og Badehotellet er derfor et godt alternativ til hoteller som befinner seg nærmere Asker sentrum — om du har noen minutter ekstra å avse for å komme hit. Som feriemål i seg selv? Det trenger du ikke tenke to ganger på! Årets beste sommerferie får du hos oss i Holmsbu. Velkommen til en helt unik opplevelse – book rom på Holmsbu Badehotell i sommer.
 
Hos oss er alle gjester viktige!
Ring 32740000 eller bestill rom på nett via lenken under.

Lenker og kilder:

https://festningshotellene.no/badehotellet/
https://snl.no/Holmsbu
https://reservations.visbook.com/7204?lang=no
https://festningshotellene.no/badehotellet/rom/
https://snl.no/Drammensfjorden
https://www.imdb.com/title/tt2960144/
https://www.facebook.com/holmsbuhandel/
https://festningshotellene.no/badehotellet/moter-konferanser/
https://holmsbuopplevelser.no/oppleve/
https://holmsbuopplevelser.no/badestrender/
https://festningshotellene.no/badehotellet/kontakt/
https://schulerudgaarden-no.webnode.com/
https://schulerudgaarden-no.webnode.com/galleriene/
https://www.privatencafe.no/
https://www.juno.no/
https://ut.no/turforslag/1112154700/padleled-drammen-rute-22-rdtangen-til-holmsbu-leden-i-elva-og-fjorden
https://villamalla.no
https://www.oslofjorden.com/map/strand_oslofjorden_kart.html
https://www.oslofjorden.com/badesteder/buskerud/hotellstranda_holmsbu_badeplass_hurum.html
https://www.knatvoldstrandacamping.no
https://sommersomvinter.no/rodtangen-camping
https://www.oslofjorden.com/badesteder/buskerud/ertsvika_badeplass_hurum.html
https://www.oslofjorden.com/badesteder/buskerud/verket_badeplass_hurum.html
https://www.oslofjorden.com/badesteder/buskerud/vollebukta_badeplass_hurum.html
https://www.oslofjorden.com/badesteder/buskerud/knivsvik_badeplass_hurum.html
https://www.oslofjorden.com/badesteder/buskerud/trepottodden_holmsbu_badeplass_hurum.html
https://www.oslofjorden.com/badesteder/buskerud/bugtestranda_holmsbu_badeplass_hurum.html
https://www.oslofjorden.com/kyststi/buskerud/kyststi_verket-holmsbu_hurum.html
https://ut.no/turforslag/118869/kyststien-fra-tofte-mot-rdtangen-tidlig-var
https://www.oslofjorden.com/kyststi/buskerud/kyststi_hurum_kommune_kart.html
https://www.oslofjorden.com/gjestehavn_marina/holmestrand_gjestehavn_holmestrand_vestfold.html
http://www.oslofjorden.com/bunkers.html